Strona Główna
Zwycięstwo w konkursie Smaki Pilzneńskie – Babcine Receptury

ŚWIĘTO GOLONKI PODKARPACKIEJ Z PILZNA odbyło się w sobotę 19 maja 2018 r.

Jednym z punktów programu był konkurs Smaki Pilzneńskie – Babcine Receptury.

Wśród kilku prezentowanych potraw najlepszą wg Jury konkursu okazał się Kućmok, czyli babka ziemniaczana z kiełbasą i boczkiem podana z żurawiną i cukinią duszoną z podgrzybkami. Potrawę przygotowali uczniowie Rzemieślniczej Szkoły Branżowej I Stopnia w Tarnowie pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych z branży gastronomicznej. Dodatkowo uczniowie przygotowali Maczankę Krakowska czyli prababkę hamburgera.

Serdecznie im gratulujemy !!!

Więcej informacji na stronie Facebook- kliknij tu

oraz na stronie Gospodarka Podkarpacka 

Edukacja zawodowa

edytuj
SZKOŁY
RZEMIEŚLNICZNE
EGZAMINY CZELADNICZE
I MISTRZOWSKIE
WYMAGANE
DOKUMENTY
HARMONOGRAMY
EGZAMINÓW

Poznaj zawody rzemieślnicze i zapisz się na kurs